Veleposlaništvo RS Sarajevo /Novice /
26.08.2020  

Vročitev priznanja Republike Slovenije Državni agenciji za preiskave in zaščito (SIPA) BiH

25. avgusta 2020 je potekal delovni sestanek z direktorjem SIPA (Državna agencija za preiskave in zaščito) Bosne in Hercegovine Darkom Ćulumom, kateremu je policijski ataše Veleposlaništva Republike Slovenije v Sarajevu Matjaž Šinkovec vročil zlati znak  Policije Republike Slovenije za sodelovanje.

Na sestanku sta se poleg vročitve priznanja pogovarjala tudi o skupnih točkah, ki so pomembne tako za Bosno in Hercegovino kot tudi za Slovenijo in se nanašajo na najtežje oblike kaznivih dejanj s področja terorizma, organiziranega kriminala, trgovine z ljudmi, ilegalnih migracijah in pranjem denarja, s posebnim poudarkom na krepitvi operativnega in strateškega sodelovanja.

Strinjala sta se, da je bilo dosedanje sodelovanje izjemno dobro, kar nenazadnje izkazuje tudi podeljeno priznanje.

Policijski ataše Matjaž Šinkovec je direktorju Ćulumu čestital ob imenovanju na položaj direktorja SIPA BiH.

Uručenje priznanja za saradnju Republike Slovenije  Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) BiH

25. augusta 2020 održan je radni sastanak s direktorom SIPA-e (Državne agencije za istrage i zaštitu) Bosne i Hercegovine Darkom Ćulumom, kojem je policijski ataše Veleposlaništva Republike Slovenije u Sarajevu Matjaž Šinkovec uručio zlatnu značku Policije Republike Slovenije za saradnju.

Osim uručivanja priznanja, razgovarali su i o zajedničkim točkama koje su važne i za Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju, a odnose se na najteže oblike kriminala u području terorizma, organiziranog kriminala, trgovine ljudima, ilegalne migracije i pranja novca sa posebnim naglaskom na jačanju operativne i strateške saradnje.

Složili su se da je dosadašnja saradnja bila izuzetno dobra, o čemu svjedoči i dodijeljeno priznanje.

Policijski ataše Matjaž Šinkovec također je čestitao direktoru Ćulumu na imenovanju na mjesto direktora SIPA-e BiH.