Veleposlaništvo RS Sarajevo /Novice /
18.11.2019  

Podpis Sporazuma o poslovno-tehničnem sodelovanju med podjetjema Energoinvest d.d. Sarajevo in Tevel d.o.o. Kisovec

Dne 14. novembra 2019 je v prostorih podjetja Energoinvest v Sarajevu potekal podpis Sporazuma o poslovno-tehničnem sodelovanju med podjetjema Energoinvest d.d. Sarajevo in Tevel d.o.o. iz Kisovca. Sporazum sta podpisala Bisera Hadžialjević, direktorica Energoinvesta in Iztok Živko, direktor Tevela. Na zaprosilo podjetja Tevel je bila ob podpisu pogodbe prisotna tudi Nj. E. veleposlanica Zorica Bukinac in ekonomski svetovalec Borut Valenčič.

V sklopu sporazuma je predviden skupen nastop na BH trgu, kakor tudi prenos znanja, izkušenj, standardov in tehnologij podjetja Tevel Energoinvestu. Energoinvest pa bo pomagal Tevelu tudi pri vstopu na nekatere trge, kjer še niso prisotni, kot na primer na Bližnjem vzhodu in v severni Afriki.

 


Potpisivanje Ugovora o poslovno-tehničkoj suradnji između Energoinvest d.d. Sarajevo i Tevel d.o.o. Kisovec

14. novembra 2019. u prostorijama kompanije Energoinvest u Sarajevu je potpisan  Ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji između Energoinvest d.d. Sarajevo i Tevel d.o.o. iz Kisovca. Ugovor su potpisali Bisera Hadžialjević, direktorica Energoinvesta i Iztok Živko, direktor Tevela. Na molbu Tevela, potpisivanju ugovora prisustvovala je i Nj. E. ambasadorica Zorica Bukinac i ekonomski savjetnik Borut Valenčič.

U sklopu Ugovora predviđen je i zajednički nastup na tržištu BiH, kao i prijenos znanja, iskustva, standarda i tehnologija kompanije Tevel kompaniji Energoinvest. Energoinvest će također pomoći Tevelu na ulasku na neka tržišta gdje ih već nema, kao što su Bliski istok i Sjeverna Afrika.