Veleposlaništvo RS Sarajevo /Novice /
15.05.2018  

Poslovni dogodek "I feel Slovenia" v rezidenci veleposlanice (10. maj 2018)

Dne 10. maja je v rezidenci veleposlanice Zorice Bukinac potekal dogodek z naslovom "I feel Slovenia". Nosilci organizhacije dogodka so bili NLB Sarajevo, NLB Banja Luka, Petrol BH, Gorenje, Kolektor CCL Laktaši in Zavarovalnica Triglav Sarajevo.

 

 

Namen srečanja je bilo neformalno poslovno druženje in mreženje največjih slovenskih podjetij v BiH ter njihovih najpomembnejših poslovnih partnerjev. Vsako od sodelujočih podjetij je namreč na dogodek povabilo svoje t.i. VIP partnerje. Dogodka se je udeležilo približno 150 ljudi, največ seveda gospodarstvenikov, pa tudi predstavnikov politike in medijev. Udeleženci so prišli iz vseh koncev države, kar je še posebno razveseljivo dejstvo. Gostom so bile na dogodku ponujene tudi tradicionalne slovenske jedi in predstavljena slovenska vina.

 

 

 

Veleposlanica Bukinac je v svojem nagovoru poudarila, da je ena od ključnih dejavnosti veleposlaništev Republike Slovenije po svetu podpora krepitvi trgovinske menjave, navzočnosti slovenskih podjetij na tujih trgih in internacionalizaciji slovenskih podjetij. Tokratni dogodek priča o obojestranskem interesu gospodarstvenikov Slovenije in BiH za nadaljnjo krepitev poslovnega sodelovanja, trgovinske menjave med obema državama ter iskanju novih možnosti za naložbe. Izpostavila je pomen delovanja pravne države in drugih dejavnikov, ki krepijo pozitivno poslovno okolje in spodbujajo odločitve za naložbe v BiH.

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                       vse foto: NLB Sarajevo