Veleposlaništvo RS Sarajevo /Novice /
16.12.2021  

Božično-novoletno druženje

Z vami delimo nekaj utrinkov z včerajšnjega božično-novoletnega druženja, na katerem so se veleposlaniku Damijanu Sedarju in zaposlenim na slovenskem veleposlaništvu pridružili drugi veleposlaniki in diplomatsko osebje z družinami, člani slovenskega društva Ivan Cankar iz Sarajeva in slovenskega društva Jožef Špringer iz Kaknja ter pripadniki kontingenta slovenske vojske v BiH.


Druženje se je začelo z vožnjo s tramvajem "I Feel Slovenia" - na pobudo in ob organizaciji slovenskega veleposlaništva v BiH so namreč od 1. oktobra pa do konca leta tramvaj v Sarajevu ter trije avtobusi v Mostarju, Banja Luki in Tuzli obarvani v logotip "I Feel SLOVEnia" in tako med rednimi vožnjami promovirajo Slovenijo. 


Druženje se je nadaljevalo v prostorih veleposlaništva in pred njim. Gostje so uživali v kuhanem vinu, toplih napitkih in tradicionalnih slovenskih dobrotah med katerimi se je našla tudi slovita kranjska klobasa. Za praznično vzdušje v ritmu slovenskih melodij je poskrbela skupina mladih glasbenikov iz slovenskega društva v Kaknju.


VSA se posebej zahvaljuje slovenskima društvoma Ivan Cankar in Jožef Špringer za vse slovenske dobrote - izvrstne orehove potice, prekmursko gibanico in piškote, ki so jih pripravile pridne roke njihovih članic in članov. Rojaki so nam tako na poseben način pomagali pri izvedbi enega najpomembnejših družabno-promocijskih dogodkov v letošnjem letu, s katerim smo obeležili zaključevanje predsedovanja Slovenije Svetu EU, obenem pa tudi bližajoči se dan samostojnosti in enotnosti RS ter božične in novoletne praznike. Otroci so se razveselili Božička – hvala režiserki Sari Ristić.


Prav tako se zahvaljujemo za izvedbo promocijskih voženj javnemu podjetju KJKP GRAS in njihovemu direktorju Senadu Mujagiću.
Na vseh prireditvah nam je v pomoč tudi Slovenska vojska iz kontingenta SVNKON 44 pri misiji EUFOR Althea pod poveljstvom ppk. Dragana Marića.