Veleposlaništvo RS Sarajevo /Novice /
25.08.2021  

'Slovenski zajtrk' za predstavnike slovenskih podjetij v BiH

Danes, 25. avgusta 2021 je Nj. Eksc. veleposlanik Damijan Sedar gostil predstavnike slovenskih podjetij v Bosni in Hercegovini. Spoznavanje, medsebojno druženje in delitev izkušenj ob slovenskih dobrotah je potekalo v prijetnem vzdušju. V svojem predstavitvenem nagovoru je veleposlanik Sedar poudaril zavezanost, podporo interesom gospodarstvenikov ter poudaril, da gospodarska diplomacija ostaja med prednostnimi nalogami diplomacije Republike Slovenije in veleposlaništva v Sarajevu. Na področju gospodarske diplomacije veleposlaništvo aktivno sodeluje s slovenskimi podjetji s ciljem krepitve, promocije, prisotnosti in zaščite slovenskega gospodarstva in interesov tako v BiH kot v regiji Zahodnega Balkana. 

Vsem gospodarstvenikom se zahvaljujemo za udeležbo, posebej tistim, ki so v Sarajevo pripotovali za to priložnost iz različnih krajev Bosne in Hercegovine. 

Veselimo se naslednjih srečanj!

 

 


'Slovenački doručak' za predstavnike slovenačkih kompanija u BiH

Danas, 25. augusta 2021. je Nj. E. ambasador Damijan Sedar ugostio predstavnike slovenskih kompanija u Bosni i Hercegovini. Upoznavanje, druženje i razmjena iskustava uz slovenske delicije je protekla u ugodnoj atmosferi. U svom predstavljanju ambasador Sedar je naglasio predanost i podršku interesima gospodarstvenika, te je naglasio da ekonomska diplomacija ostaje jedan od prioriteta diplomacije Republike Slovenije i ambasade u Sarajevu. Na području gospodarske diplomacije, ambasada aktivno surađuje sa slovenskim kompanijama s ciljem jačanja, promocije, prisutnosti i zaštite slovenskog gospodarstva i interesa kako u BiH tako i u regiji Zapadnog Balkana.

Zahvaljujemo svim gospodarstvenicima na sudjelovanju, posebno onima koji su ovom prilikom u Sarajevo došli iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine.

Veselimo se sljedećim susretima!