Veleposlaništvo RS Sarajevo /Novice /
26.02.2019  

Otvoritev razstave "Nesnovna kulturna dediščina Slovenije v luči UNESCO-ve konvencije" v Banja Luki

19. februarja 2019 je bila v Banja Luki, v Banskem dvoru odprta razstava "Nesnovna kulturna dediščina Slovenije v luči UNESCO-ve konvencije". Razstavo je Slovenski etnografski muzej pripravil v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo Republike Slovenije v letu 2018 in jo v sodelovanju zMinistrstvom za zunanje zadeve Republike Slovenije posredoval dalje v svet.

V sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Sarajevu in Društvom Slovencev Republike Srpske "Triglav" je zaradi velikega interesa razstava prispela tudi v Banja Luko. Postavitev je podprlo tudi mesto Banja Luka in Banski dvor. V BiH je bila razstava prvič postavljena v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Sarajevu v Narodnem muzeju BiH, 13. septembra 2018 in za tem v sodelovanju z društvom Encijan v Muzeju Mesta Zenica, 24. oktobra 2018.

Ob otvoritvi v Banja Luki, istega večera, je bila predstavljena tudi dvojezična knjiga novinarja in geografa Dušana Tomažiča, v prevodu Željka Perovića "Slovenska etnična manjšina v Bosni in Hercegovini".

Več lahko preberete na http://www.6yka.com/novosti/sa-narodima-bih-veze-nas-zajednicka-proslost-ali-i-srodnost-slavenskih-dusa?fbclid=IwAR0lXkWcTG5nA4wZZQCLUraH-Fqr3FQAfv3grtqXVlEhqflpyZLim25HOSM

 

U Banja Luci je 19. februara 2019. godine u Banskom dvoru otvorena izložba "Nematerijalno kulturno nasljeđe Slovenije u svjetlu UNESCO-ove konvencije". Izložbu je pripremio Slovenski etnografski muzej u suradnji s Ministarstvom kulture Republike Slovenije u 2018. godini i u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova Republike Slovenije poslana je i dalje u svijet.

U saradnji sa Ambasadom Republike Slovenije u Sarajevu i Društvom Slovenaca Republike Srpske "Triglav" je zbog velikog interesa izložba dospjela također i u Banja Luku.

Izložbu su podržali i grad Banja Luka i Banski dvor. U BiH izložba je prvi put predstavljena u saradnji sa Ambasadom Republike Slovenije u Sarajevu u Zemaljskom muzeju BiH 13. septembra 2018. godine i potom u saradnji sa društvom Encijan u Muzeju Grada Zenica 24. oktobra 2018. godine.

Na dan otvaranja izložbe, iste večeri, u prevodu Željka Perovića predstavljena je i dvojezična knjiga novinara i geografa Dušana Tomažiča „Slovenska etnička manjina u Bosni i Hercegovini“.

Više pročitajte na http://www.6yka.com/novosti/sa-narodima-bih-veze-nas-zajednicka-proslost-ali-i-srodnost-slavenskih-dusa?fbclid=IwAR0lXkWcTG5nA4wZZQCLUraH-Fqr3FQAfv3grtqXVlEhqflpyZLim25HOSM