Veleposlaništvo RS Sarajevo /Novice /
11.04.2019  

Uradni obisk Mestu Trebinje

V sredo, 3. aprila 2019, je veleposlanica Zorica Bukinac  obiskala Mesto Trebinje. Ob tej priložnosti se je pogovarjala z županom mesta Trebinja, gospodom Mirkom Ćurićem. Sestanka so se tudi udeležili gospa Nataša Tučić, vodja oddelka za lokalni gospodarski razvoj mesta Trebinje, gospod  Dražen Bošković, direktor Agencije za razvoj malih in srednjih podjetij ter gospod Dragan Popović, direktor Zavoda RS za zaposlovanje - Podružnica Trebinje.

Srečanje s predstavniki mesta Trebinje je potekalo na temo lokalne samouprave, možnosti vključevanja slovenskih podjetnikov s področij ekologije, energetske učinkovitosti, ravnanja z odpadki in turizma. Sogovorniki so izkazali zanimanje tudi za spodbude podjetništva med mladimi.

Župan mesta Trebinje gospod Ćurić s predstavniki je izrazil željo za nadaljnje sodelovanje s slovenskimi podjetji in Slovenijo. Povezave med občinami v preteklosti so zamrle, vendar bi si jih želeli obnoviti. Ob koncu sestanka je sledil obisk podjetja Swisslion IAT "Industrija alata", v spremstvu predstavnikov Mesta Trebinje. Podjetje je predstavila generalna direktorica podjetja Branka Ratković.

 

Zvanična posjeta gradu Trebinju

U srijedu, 3. aprila 2019. godine, ambasadorica Zorica Bukinac posjetila je Grad Trebinje. Ovom prilikom razgovarala je sa gradonačelnikom Trebinja, gospodinom Mirkom Ćurićem. Sastanku su prisustvovali i gospođa Nataša Tučić, šef Odjela za lokalni ekonomski razvoj Trebinja, gospodin Dražen Bošković, direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća i gospodin Dragan Popović, direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske - Filijala Trebinje.

Sastanak sa predstavnicima Grada Trebinja održan je na temu lokalne samouprave, mogućnosti uključivanja slovenskih poduzetnika u oblasti ekologije, energetske efikasnosti, upravljanja otpadom i turizma. Sagovornici su također pokazali interesovanje za podsticanje preduzetništva među mladima.

Gradonačelnik Trebinja, gospodin Ćurić, izrazio je želju za daljnjom saradnjom sa slovenskim kompanijama i Slovenijom. Veze između općina su u proteklom periodu oslabile, ali bi ih svakako željeli obnoviti. Na kraju sastanka uslijedila je posjeta tvrtki Swisslion IAT "Industrija alata", u pratnji predstavnika Grada Trebinja. Firmu je predstavila generalna direktorica Branka Ratković.