Veleposlaništvo RS Sarajevo /Novice /
19.02.2020  

Obisk študentov Pravne fakultete Univerze v Ljubljani

14. februarja 2020 se je skupina nadobudnih študentov Pravne fakultete Univerze v Ljubljani v spremstvu prof. dr. Vasilke Sancin, predstojnice Katedre za mednarodno pravo, prof. dr. Damjana Korošca in dr. Maše Kovič Dine mudila na obisku v Sarajevu.

V okviru strokovne ekskurzije "Množična grozodejstva vojn: Druga svetovna vojna in vojna na področju nekdanje Jugoslavije" so obiskali tudi Veleposlaništvo Republike Slovenije. Tam jih je z veseljem sprejela veleposlanica Zorica Bukinac. Veleposlanica Bukinac jim je predstavila delovanje veleposlaništva in aktualne razmere v Bosni in Hercegovini. V sproščenem pogovoru so študentje in profesorji zastavljali vprašanja in z zanimanjem prisluhnili pojasnilom veleposlanice Bukinac.

Študenti pa so v okviru ekskurzije pred tem obiskali tudi Spominski center Srebrenica Potočari. Srečali so se s predstavnicami združenja Pokret Majke enklave Srebrenica in Žepa. V Sarajevu so obiskali Informativni center Mednarodnega kazenskega sodišča za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije (ICTY).

Posjeta studenta Pravnog fakulteta Univerziteta u Ljubljani

14. februara 2020. skupina ambicioznih studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Ljubljani u pratnji prof. dr. Vasilke Sancin, predstojnice Katedre za međunarodno pravo, prof. dr. Damjana Korošca i dr. Maše Kovič Dina posjetila je Sarajevo.

U okviru stručne ekskurzije "Masovna zlodjela ratova: Drugi svjetski rat i rat na prostoru bivše Jugoslavije" posjetili su i ambasadu Republike Slovenije. Tamo ih je dočekala ambasadorica Zorica Bukinac. Ambasadorica Bukinac predstavila im je rad ambasade i aktuelnu situaciju u Bosni i Hercegovini. U opuštenom razgovoru studenti i profesori postavljali su pitanja i sa zanimanjem slušali objašnjenja ambasadorice Bukinac.

Studenti su u okviru ekskurzije posjetili i Memorijalni centar Srebrenica Potočari. Sastali su se s predstavnicima Udruženja Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa. U Sarajevu su posjetili i Informativni centar Međunarodnog krivičnog suda za vojne zločine na području bivše Jugoslaviju (ICTY).