Veleposlaništvo RS Sarajevo /Novice /
12.09.2019  

Veleposlaništvo RS v Sarajevu bo začelo sodelovati s podjetjem VFS Global, pri zajemanju biometričnih podatkov

S 23. septembrom 2019 bo zajemanje biometričnih podatkov v postopkih izdaje prvega dovoljenja za prebivanje v Republiki Sloveniji izvajalo podjetje VFS Global, 

Storitev bo za stranke dostopna na dveh lokacijah in sicer v Sarajevu na lokaciji Avaz tower, Tešanjska 24a, v 34. nadstropju in v Banja Luki na lokaciji Bulevar srpske vojske 17, v 8. nadstropju. Storitev bo za stranke Veleposlaništva RS v Sarajevu na voljo od ponedeljka do petka med 9.00 in 16.00 uro. Cena storitve bo znašala 25 EUR.

Zajem biometričnih podatkov (prstnih odtisov) bo tako do 23. septembra 2019 možno opraviti samo v VFS Global zajemnem centru v Sarajevu in v Banja Luki in ne več v Veleposlaništvu RS v Sarajevu in v Konzularni pisarni v Banja Luki. Še naprej pa bo možno v Veleposlaništvu RS v Sarajevu in v Konzularni pisarni v Banja Luki podati vlogo za prvo dovoljenje za prebivanje v Republiki Sloveniji.

 

Ambasada Republike Slovenije u Sarajevu će kod uzimanja biometrijskih podataka započeti saradnju sa firmom VFS Global

Od  23. septembra 2019. godine će uzimanje  biometrijskih podataka u postupcima izdavanja dozvola za boravak u Republici Sloveniji  obavljati firma VFS Global.

Usluga će za stranke biti dostupna na dvije lokacije i to u Sarajevu, u zgradi  Avaz tower, Tešanjska 24a, na 34. spratu i u Banjoj Luci na adresi Bulevar srpske vojske 17, na 8. spratu. Usluga će za stranke Ambasade Republike Slovenije  biti dostupna od ponedjeljka do petka od 09.00 do 16.00 sati. Cijena usluge će iznositi 25 EUR.

Davanje biometrijskih podataka (otisaka prstiju) će od 23. septembra 2019. godine biti moguće obaviti samo u prostorijama firme VFS Global u Sarajevu i Banjoj Luci, a ne više u Ambasadi Republike Slovenije u Sarajevu i Konzularnoj kancelariji u Banjoj Luci. I dalje će biti omogućeno predavanje zahtjeva za izdavanje prve dozvole za boravak u Republici Sloveniji u Ambasadi Republike Slovenije u Sarajevu i Konzularnoj kancelariji u Banjoj Luci.