Veleposlani┼ítvo RS Sarajevo /Politi─Źni odnosi /

Odnosi med Slovenijo in Bosno in Hercegovino

Odnosi med Slovenijo in Bosno in Hercegovino so prijateljski in brez odprtih vpra┼íanj. Sodelovanje je zaradi geografske bli┼żine, sorodnosti jezika, zgodovinske povezanosti in mo─Źnih migracij razvito na vseh podro─Źjih.

Slovenija velja za eno od najaktivnej┼íih podpornic napredovanja Bosne in Hercegovini v evro-atlantskih integracijah in podpira njeno polnopravno ─Źlanstvo v EU in NATO. Podpora je bila formalizirana z Memorandumom o sodelovanju ministrstev za zunanje zadeve na podro─Źju evro-atlantskih integracij.


ODNOSI IZME─ÉU BOSNE I HERCEGOVINE I SLOVENIJE

Odnosi izme─Ĺu Bosne i Hercegovine su prijateljski i bez otvorenih pitanja. Saradnja je zbog geografske blizine, sli─Źnosti jezika, historijske povezanosti i jakih migracija razvijena na svim podru─Źjima.

Slovenija va┼żi za jednu od najaktivnijih zagovarateljica napredovanja Bosne i Hercegovine u euro-atlantske integracije, te podr┼żava njeno punopravno ─Źlanstvo pri ulasku u Europsku Uniju i NATO savez.  Podr┼íka je bila formalizirana Memorandumom o saradnji ministarstava vanjskih poslova na podru─Źju euro-atlantskih integracija.